Tässä pääset lukemaan päivähartauskirjan ja blogin sekoitusta

Tässä on Vanhan Testamentin ennustus Messiaasta eli Jeesuksesta monta sataa vuotta ennenkuin Jeesus syntyi maanpäälle. Tämä on Jesajan ennustus Messiaasta. Jesaja 53

Kuka uskoo meidän saarnamme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan? Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet. Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut. Ahdistettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois, mutta kuka hänen polvikunnastaan sitä ajatteli? Sillä hänet temmattiin pois elävien maasta; minun kansani rikkomuksen tähden kohtasi rangaistus häntä. Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa. Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa. Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.

Jeesus sanoi:

"Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä." Matt. 11:28-30

17.5.2020

Aloitetaa menneen ajan kirjoituksella. Tämän kirjoituksen tein kesällä 2019. 

Ajatuksia herätyksestä

Harrastan kirjoittamista; siksi kirjoitan. Melkein kaikki uskovaiset unelmoivat herätyksestä. Mutta miksi näemme niin vähän uskoontuloja? Miksi ruokajaossa käyvät lähimmäiset eivät uskalla antaa elämää Jeesukselle? Miksi kasteallas on tyhjillään? Vastauksia on paljon. En yritä vastata tyhjentävästi, koska tämä pieni kirjoitukseni on vajavainen. Mutta mietitään Raamatun valossa edes vähän herätyksen salaisuutta.

Uskalla unelmoida suuria! Herätys on salaisuus. Herätys on Jumalan tahto, koska Jumala sanoo Sanassaan, että " joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden." 1. Tim 2:4 Jumala rakastaa kadotettuja. Rakastatko sinä kadotettuja? Voimme rakastaa ihmisiä agape ja fileo rakkaudella. Jeesus tuli etsimään sitä mikä oli kadonnut. Etsitkö sinä kadotettuja evankeliumin sanomalla?

Herätys on janoa Jumalan puoleen. Herätys on Jumalan kohtaamista. Herätys on Jumalan rakkaudella täyttymistä. Herätys alkaa siellä missä lähestytään Jumalaa. Herätys alkaa siellä missä Jeesuksen veri saa puhdistaa sydämen. Herätys alkaa siellä missä Jumala saa vallata koko sydämen Hänen iankaikkisella rakkaudellaan. Herätys alkaa siellä missä olemme juopuneita Jumalan rakkaudesta ja Jeesuksen läsnäolosta ja Jeesuksen ihanuudesta.

Ensimmäinen askel herätykseen on nöyrtyminen ja parannuksen teko. Voimme ottaa oppia Jumalan Sanasta. Nehemian ensimmäisessä luvussa sanotaan seuraavaa: "Tämän kuultuani minä istuin monta päivää itkien ja murehtien, ja minä paastosin ja rukoilin taivaan Jumalan edessä. Minä sanoin: "Oi Herra, taivaan Jumala, sinä suuri ja peljättävä Jumala, joka pidät liiton ja säilytät laupeuden niille, jotka sinua rakastavat ja noudattavat sinun käskyjäsi, olkoon sinun korvasi tarkkaavainen ja silmäsi avoin kuullaksesi palvelijasi rukoukset, joita minä nyt päivät ja yöt rukoilen sinun edessäsi palvelijaisi, israelilaisten, puolesta, tunnustaen israelilaisten synnit, jotka me olemme tehneet sinua vastaan; sillä minäkin ja minun perhekuntani olemme syntiä tehneet!" Neh. 1:4-6 Voimme mennä Herran eteen ja pyytää anteeksi omat synnit, siskojen ja veljien synnit ja koko Suomen kansan synnit. Teemme niin helposti syntiä Jumalaa vastaan. Synti aina erottaa meidät pyhästä Jumalasta.

Koen, että Suomen yllä Pyhä Henki lepää hyvin voimakkaasti. Nyt on Sanan kylvön aika. Nyt tulee evankelioida omalla persoonallisella tavalla. Hän Pyhä Henki tarttuu kylvettyyn Sanaan, ja niin pelastumiset ovat mahdollisia. Pyhä Henki kirkastaa Jeesusta. On tärkeää, että todistamme Jeesuksesta. Ei hävetä Jeesuksesta puhumista, vaan ollaan rohkeita todistamaan mitä Jeesus on minulle tehnyt.

Moni on ollut ryhmämatkalla Lapissa tai Israelissa. Joku on sanonut, että uskonvaellus ja seurakunnassa oleminen on kuin olisi ryhmämatkalla. Kun olemme toisten kanssa tekemisissä, niin helposti loukkaamme toista, vähintään vahingossa. Siksi on tärkeää, että annamme kaikille kaiken anteeksi. Meidät on kutsuttu elämään täydessä anteeksi antamisessa. Kun loukkaamme, niin pyydetään anteeksi. Kun meitä vastaan rikotaan, niin annetaan anteeksi vaikka kukaan ei pyytäisikään anteeksi. Raamattu sanoo: "Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan, että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne." Mark. 11:25 Seurakunta on kuin iso perhe; on kaikenikäisiä veljiä ja siskoja ympärillämme. Kun lapset ovat väsyneitä, niin he saattavat kiukutella. Voi tulla väärinymmärtämistä ja jopa riitoja. Mutta on erittäin tärkeää, että sovimme asiamme ennen nukkumaan menemistä, niin, että paholainen ei pääse meistä voitolle. Meidät on kutsuttu vaeltamaan rakkaudessa; niin, että rohkaisemme, rakennamme ja neuvomme toinen toistamme. Me hiomme toinen toistamme, niin kuin kivi hioo toista kiveä. Kun saamme taivaallista hiontaa, niin meistä alkaa lähtemään särmät pois. Se on Jumalan työtä meissä. Jollekin Jumala puhui: "Istu rantakivelle." Tämän jälkeen tätä henkilöä kohtasi ongelmat. Emme saa näissä vaikeuksissa katkeroitua. Pidetään toinen toisistamme hyvä huoli. Raamattu sanoo: "Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus." Joh. 13:35

Sitten pieni tositarina anteeksi antamisen tärkeydestä. Tämä tapahtui vuonna 2001. Nigerialainen pastori Daniel Ekechukwu ajoi autolla ja hänen autosta katosi jarrut. Hän ajoi pylvääseen ja loukkaantui kuolettavasti. Ambulanssissa ollessaan hän kuoli. Hänellä on virallinen kuolintodistus. Hänelle näytettiin taivasta. Hän näki ihania pyhien asuinsijoja ja hän näki pyhiä. Hänen olisi mieli tehnyt liittyä taivaan pyhien joukkoon mutta hänelle ei sitä suotu. Sitten opasenkeli vei hänet helvettiin. Hän näki kamalia ihmiskohtaloita; hän jutteli erään toisen pastorin kanssa helvetissä ja tämä toinen pastori sanoi, että maanpäällä ollessaan hän varasti seurakunnan rahat, ja oli sen takia joutunut helvetin tuskaan. Ollessaan helvetissä Pastori Daniel alkoi tuntea helvetin tuskaa. Ja opasenkeli sanoi hänelle: "Jos nyt kirjat suljettaisiin, niin tämä olisi sinun iankaikkisuus osasi". Opasenkeli muistutti Danielia siitä, että hänellä ja hänen vaimollaan oli ollut riita. Vaimo oli sanonut Danielille, että "anna minulle anteeksi." Mutta Daniel ei antanut anteeksi vaimolleen. Opasenkeli muistutti Danielia Raamatunkohdasta Mark. 11:25. Sitten Danielille tuli valtavat itsesyytökset. Sillä aikaa maanpäällä Danielin vaimo taisteli Danielin puolesta. Hän tarttui Sanan lupaukseen: "On ollut vaimoja, jotka ylösnousemuksen kautta ovat saaneet kuolleensa takaisin." Hebr. 11:35 Danielin vaimo ei antanut kuolemalle periksi vaan vei Pastori Danielin kuolleen ruumiin siihen rakennuksen kellariin, jossa Reinhard Bonnke saarnasi sinä päivänä. Kaikkien hämmästykseksi kolme päivää kuolleena ollut pastori Daniel heräsi kuolleista. Pastori Daniel sanoi, että nyt hän antaa anteeksi.

Raamattu sanoo: "Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,". Ef. 4:11-12 Haluan tästä Raamatunpaikasta korostaa "tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön". Jos olemme Raamatullisia, niin voimassa on yleinen pappeus. Seurakunnan pitäisi tehdä työ. Sinä päivänä paholainen nauroi kun kirkkohistoriassa seurakunta jaettiin johtajiin, niin sanottuihin "Herran palvelijoihin" ja maallikoihin. Suomen seurakunnissa on valtava määrä potentiaalia; moni osaa saarnata, opettaa, todistaa yleisölle ym. Herra on antanut paljon lahjoja Suomen seurakunnille. Ajamme tällä hetkellä tyhjäkäynnillä kun voitaisiin kaasuttaa ja laittaa iso vaihde päälle. Jääkiekosta voisimme ottaa mallia. Siellä valmentajat johtavat pelaajia ja peliä. Seurakunnassa pastorin ja vanhimmiston pitäisi johtaa, neuvoa ja rohkaista seurakuntaa. Jääkiekossa pelaajat tekevät työn jäällä. Jopa viisas valmentaja peluuttaa monta maalivahtia turnauksessa, että kaikki saisivat olla jäällä. Herätyksessä tarvitaan kaikkia; kaikki seurakuntalaiset voivat olla kentällä tekemässä työtä. Jos Suomen seurakuntien koko potentiaali on sata prosenttia, niin nyt mennään eteenpäin alle 50 prosentilla. Kristian Sand sanoi: "Pastori voi delegoida 80 prosenttia töistä toisille."

Kesäkuussa olin murskaamassa heinää traktorilla. Ilma oli aamusta lähtien painostava ja illalla sitten taivas aukesi ja tuli rankkasade ja ukkonen jylisi ja salamat leimusivat taivaalla. Nyt olemme sateen kynnyksellä, ehkä moni tuntee painostusta hengessään. Olemme kuin synnytystuskissa; kohtaa syntyy jotain uutta maailmaan. "Ettekö sano: 'Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu'? Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi. Jo nyt saa leikkaaja palkan ja kokoaa hedelmää iankaikkiseen elämään, että kylväjä ja leikkaaja saisivat yhdessä iloita. Sillä tässä on se sana tosi, että toinen on kylväjä, ja leikkaaja toinen. Minä olen lähettänyt teidät leikkaamaan sitä, josta te ette ole vaivaa nähneet; toiset ovat vaivan nähneet, ja te olette päässeet heidän vaivansa hedelmille." Joh. 4:35.38

Ei anneta tässä vaiheessa periksi, vaan jatketaan rukousta, Raamatun lukua ja seurakunnassa käyntiä. Herätys on lähellä. Jesaja sanoo: "Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan". Jes. 43:19 Sateen kohina kuuluu jo. Itse Kristus voi antaa Herätyksen. Meillä ei ole sen tähden koska emme ano sanoo Raamattu. Herätys on Persoona ja Hän on Jumalan Poika Jeesus Kristus. Jos seurakunta kuulee Jeesuksen koputuksen ovellaan ja päästää Jeesuksen sisään, niin silloin herätys on jo tullut seurakuntaan. Ei ole itsestään selvää, että seurakunta on oikeassa suhteessa Kristukseen; näin kertoo Ilmestyskirja.

Kun luemme Efesolaiskirjeen kuudetta lukua, niin huomaamme, että me uskovat olemme sodassa henkivaltoja vastaan taivaan avaruuksissa. Me voimme saada voiton henkimaailmassa. Jeesus voitti ristillä paholaisen. Jeesuksen nimessä ja Jeesuksen veressä on voima ja auktoriteetti. Kun Jeesus kuoli ristillä, niin oli Jeesusta katselemassa Isä Jumala ja paholainenkin oli ilkkumassa ja katsomassa kuinka hän sai Jeesuksen ristille ja odotti voittoaan. Kun Jeesus verisenä sanoi "se on täytetty", niin silloin paholainen huomasi, että nyt Jeesus voitti hänet. Kun olemme Jeesuksen veren suojaamana tai puhumme Jeesuksen verestä, niin silloin paholainen lähtee pois muille seuduille, koska maininta Jeesuksen verestä muistuttaa paholaista tappion hetkestä, kun Jeesus voitti paholaisen Jeesuksen verellä. Paholainen ei siedä kuulla puhetta Jeesuksen verestä. "Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava." Luuk. 10:19

Joku pimeyden voima pitää Suomen ihmiset otteessaan. Nyt tarvitaan sotarukouksia. Voimme julistaa pimeyden voimille Jeesuksen nimen herrautta ja auktoriteettia. Meidän täytyy myös sitoa tuo henkivalta. Jeesus sanoo Luukkaan evankeliumissa, että meidän pitää sitoa tuo väkevä henkivalta, ja niin saalis vapautuu eli iankaikkisuus sielut vapautuvat Jumalalle. "Kun väkevä aseellisena vartioitsee kartanoaan, on hänen omaisuutensa turvassa. Mutta kun häntä väkevämpi karkaa hänen päällensä ja voittaa hänet, ottaa hän häneltä kaikki aseet, joihin hän luotti, ja jakaa häneltä riistämänsä saaliin." Luuk. 11:21-22

Kun olimme rukouskonferenssia Joensuussa, niin siellä opetti Suzette Hattingh rukouksen maailmasta. Hän opetti, että voi mennä rukousryhmän kanssa kulkureittien risteyspaikolle ja rukoilla, mitkä asiat saa tulla kaupunkiin, ja että mitkä asiat eivät saa tulla kaupunkiin. Tämä toimi käytännössä ja rukousvastaukset olivat ihmeelliset.

Yksi avain herätykseen on ylistys. Psalmi 22:3 sanoo: "Ja kuitenkin sinä olet Pyhä, jonka istuin on Israelin kiitosvirtten keskellä." Jumala tykkää, että Häntä ylistämme koska Hän on niin hyvä. Meidän tulee palvoa Karitsaa, koska Hän antoi vapaaehtoisesti vuodattaa verensä, että me ihmiset kerran pääsisimme valtaistuimen eteen palvomaan Jumalaa taivaassa. Jeesus antoi ruumiinsa ristiinnaulittavaksi meidän tähtemme. Mitä me voimme antaa Jeesukselle? Annetaan kiitosuhrina Jumalalle meidän koko elämä. Palataan ensirakkauteen ja pyydetään Jumalalta, että saataisiin se armo, että saisimme rakastua Jeesukseen uudelleen. Anna Jeesuksen rakkauden muuttaa sinut. Anna Jeesuksen rakkauden uudistaa sinut. Anna Jeesuksen rakkauden virvoittaa, parantaa ja eheyttää sinut. Anna Jeesuksen rakkauden antaa uusi voima sinulle. Jeesus tahtoo suudella sydäntäsi ja kertoa sinulle: "Minä rakastan sinua". Anna Jeesuksen ennallistaa sinut ja luoda sinussa uutta. Anna Jeesuksen täyttää läsnäolollaan koko sydämesi, niin silloin voit sanoa Paavalin lailla: "ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni." Gal. 2:20

Lähdetään lähetyskäskyn lähettämänä Jeesukseen kanssa maailmaan kertomaan Jeesuksen rakkaudesta! Herätykseen ei ole oikotietä, vaan jatketaan siitä mihin asti olemme ehtineet; rakastetaan Jumalaa, Raamattua ja seurakuntaa! Herätys on Jeesuksen sisäinen tunteminen ja Kristuksen tuoksun levittäminen.

18.5.2020

"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti." Hebr. 13:8

Jeesus on muuttumaton. Ihmiset, ajat ja ilmiöt muuttuvat mutta Jeesus pysyy samanlaisena. On erittäin tärkeää tietää millainen Jeesus on. Opimme tuntemaan Jeesusta lukemalla Raamattua, varsinkin Uuden testamentin neljää ensimmäistä kirjaa eli evankeliumeja. Jeesus on ihmeellinen. Jeesus rakastaa ihmisiä todella paljon. Jeesus tuntee sääliä kun Hän näkee ihmisen kärsivän. Jeesus haluaa olla Sinun auttaja, vierelläkulkija, kuuntelija ja paras ystäväsi. Jeesus tuntee Sinut täysin. Ennenkaikkea Jeesus haluaa olla Sinun pelastaja ja vapahtaja. Raamattu sanoo: "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." Ap. t. 4:12 Jeesus haluaa olla Sinun lohduttaja ja rohkaisija. Jeesus kysyy Sinulta, että mitä Sinulle kuuluu? Jeesus aidosti välittää Sinusta ja Hän haluaa ja toivoo Sinun parastasi. Voit jutella Jeesukselle. Raamattu sanoo: "Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen." Joh. 15:7 Ja toinen kohta sanoo: "Tähän asti te ette ole anoneet mitään minun nimessäni; anokaa, niin te saatte, että teidän ilonne olisi täydellinen." Joh. 16:24

Aseta tänään luottamuksesi ja uskosi Jeesukseen. Hän ei koskaan petä Sinua.

19.5.2020

Kärsimys ja Jeesus

Jeesuksen sydämen halu on kohdata kärsivä ihminen. 2000 vuotta sitten Jeesuksen vaeltaessa maanpäällä ihmisiä kiinnosti kohdata Jeesus. Jeesus Jumalan Poika oli erilainen kuin kukaan muu ihminen maailman historiassa. Jeesus oli armon rakkauden täyttämä persoona, joka veti magneetin tavoin ihmisiä luokseen. Jeesuksella oli myös Jumalan antama auktoriteetti joka tilanteessa. Hänellä oli valta jopa herättää kuolleita. Jeesus herätti ainakin kolme kuollutta ihmistä. Sinulla on upea mahdollisuus oppia tuntemaan tämä Raamatun Jeesus.

Jos kärsit tänä päivänä joko masennusta tai muuta henkistä tuskaa tai fyysistä kipua, niin anna kivun olla viemässä sinut Jeesuksen kohtaamiseen. Sano Jeesukselle: "Minuun koskee, auta minua tässä kivussa". Jeesus voi lievittää kipujasi tehokkaasti, tai vielä parempaa; hän haluaa tulla vierellesi ja hän haluaa tulla ystäväksesi. Jos hyväksyt Jeesuksen ystävyyden, niin olet jo siirtynyt pimeydestä valkeuteen, paholaisen valtakunnasta Jumalan valtakuntaan. Nimittäin se on usko Jeesukseen, joka pelastaa ja vie ihmisen taivaaseen. Voit ajatella, että näinkö yksinkertaista usko on? Kyllä, näin yksinkertaista usko on! Vuosisatoja sitten Martti Luther, tuo kuuluisa uskonpuhdistaja tajusi, että yksin Jumalan armosta ihminen pelastuu. Armo vain täytyy ottaa vastaan henkilökohtaisesti, silloin sinut armahdetaan. Kaikista vaikeinta on ihmisen uskoa, että Jumala rakastaa sinua ja minua ehdottomalla rakkaudella ja että armo kuuluu juuri sinulle ja minulle. Jumala armahtaa meitä ihmiskuntaa ja sinua henkilökohtaisesti Jeesuksen ristinkuoleman tähden. Ristillä Jeesus sovitti kaikki sinun syntisi ja kantoi kaikki sinun sairautesi. Eli voimme myös parantua fyysisistä ja henkisistä sairauksista. Jumala siunaa meitä ristin kautta ja ristin tähden. Jeesus kärsi, että sinun ei tarvitsisi kärsiä. Tai ainakin Jeesus voi lievittää kärsimyksiäsi ja olla vierelläsi kun sinulla on kipuja. Kärsimys on aina traagista ja surullista. Jumala ei kiusaa meitä silloin, kun kärsimme. Hän haluaa auttaa meitä silloin. Jumalaan sattuu sinun kärsimyksesi, se tuntuu Jumalan sydämessä. Kärsimyksellä on salattu tarkoitus, jota kukaan täällä maanpäällä ei osaa selittää tyhjentävästi. Jos kärsit, niin kärsi se tuska Jeesuksen rintaan vasten nojaten. Tulee päivä jolloin kärsimys loppuu Jeesuksen omilta, se on se päivä jolloin me muutamme taivaaseen, kun Jeesus saapuu noutamaan seurakuntansa. Se päivä on lähellä!

Suuri osa kärsimyksistä on tunne-elämän tuskaa. Tarkoitan tuskaa, joka koskettaa meidän tunne-elämää. Sinulle ehdotan, että vie tunteesi Jumalalle ja Jeesuksen ristin juurelle. Anna Jumalan parantaa tunne-elämäsi haavat ja kolhut. Jeesus on erikoistunut muun muassa sitomaan särjettyjä sydämiä.

Voit rukoilla seuraavasti: "Rakas Jeesus, tulen luoksesi. Ota minut syliisi ja anna minun kaikki syntini anteeksi. Pese minut puhtaaksi verelläsi, ota minut omaksesi. Ole tästä lähtieni elämäni ykkönen, Herrani ja Pelastajani. Rakastan sinua. Tuon nyt sisimpäni kaikki haavani sinun eteesi, paranna kaikki haavani. Annan kaikille kaiken anteeksi. Hoida Rakas Jeesus minut täysin ehjäksi. Olen kokonaan sinun. Haluan päivä päivältä oppia tuntemaan sinua paremmin. Vie minut perille taivaaseen. Amen."

20.5.2020

Kärsimys

Oletko tullut huomaamaan, että ihmisen elämään kuuluu yksi asia, nimittäin kärsimys? Kalevi Lehtinen sanoo kärsimyksestä, että voit kärsiä yksin tai voit kärsiä Jeesuksen kanssa. Minä valitsen jälkimmäisen vaihtoehdon. Oletko koskaan kysynyt, että miksi hyvä Jumala sallii kärsimyksen? Minulla ei ole vastausta kärsimyksen ongelmaan, mutta sen tiedän kokemuksen ja Raamatun lehdiltä, että Jumala on Rakkaus. Hän rakastaa ihmiskuntaa ehdottomalla, täydellisellä ja iankaikkisella rakkaudella. Mutta silti maailma kärsii. Nyt huomaat, että elämä ei ole samaa kuin matemaattisen yhtälön ratkaiseminen. Haluan sanoa sinulle hyvä lukija, että Jumala ei kiusaa ketään. Jumala ei ole kiusannut koskaan ketään, eikä tule kiusaamaan, koska Jumala on pyhä. Jos uskot Jeesukseen, niin Jumala jopa kunnioittaa sinua.

On olemassa kahdenlaista kärsimystä: fyysistä ja henkistä. Kärsimyksen olemus on tämä: minun on paha olla, minuun koskee. Usein kärsimykseen liittyy myös yksinäisyys. Joku on sanonut, että yksinäisyys on sairaus. Usein Jumala koettelee kärsimyksellä uskovia. Taas ihmiset jotka eivät vielä tunne Jeesusta kärsivät usein sitä varten, että he omassa mahdottomuudessaan kääntyisivät Jeesuksen puoleen. Jumala haluaa olla lähellä jokaista kärsivää. Jumalan sydämellä ovat ennenkaikkea lesket, orvot, sairaat, köyhät ja vanhukset. Jumala on "konkurssin" kokeneiden Jumala. Minua kiehtoo valtavasti Jumalan läsnäolo. Jos kärsit omassa elämässäsi, niin lähesty rohkeasti Jumalaa tunsit Jeesuksen tai et. Pyydä Jumalan läsnäoloa laskeutumaan yllesi tässä hetkessä. Koe Jumala tunnetasolla. Jumalan armosta olen saanut kokea valtavaa Jumalan läsnäoloa. Minä suorastaan uin Jumalan läsnäolossa ja tuo läsnäolo täytti joka soluni ja olin ylionnellinen. Puhuin vierailla kielillä joita en itse ymmärtänyt ja oli niin hyvä olo. Haluan sanoa kaikille riippuvuuksista kärsiville, olipa ongelmasi alkoholi tai joku muu pahe, niin kokeile Jeesusta Kristusta! Tule Jeesuksen ystäväksi. Jeesus antaa paremman elämän kuin mikään muu. Tässä Jeesus-jutussa on se hyvä puoli että sitten kun kuolet uskossa Jeesukseen, niin pääset taivaaseen eikä sinun tarvitse enää koskaan kärsiä mitään, saat vain kävellä Jeesuksen kanssa taivaan kultakaupungissa.

Jumala tahtoo pelastaa sinut tänään! Jumala on kiinnostunut sinusta ja sinun elämästä ja siitä mitä sinulle kuuluu. Etsi Jumalaa innokkaasti! Älä ole välinpitämätön uskonasioita kohtaan. Ihmiset valitsevat tässä ajassa tulevan kohtalonsa: joko taivaan tai helvetin. Jos valitset Jeesuksen, niin valitset samalla taivaan. Minä olen jäänyt koukkuun Jeesukseen. Haluan viedä eteenpäin Jeesusta, enkä mitään kirkkokuntaa. Pitää olla henkilökohtainen suhde Jeesukseen, ei pelkästään johonkin kirkkokuntaan kuuluminen vie yksin taivaaseen. Tutustu Jeesukseen ja pyydä Hänet sydämeesi asumaan ja elämäsi Herraksi. Jeesukseen ei tarvitse pettyä. Jos haluat tulla uskovaiseksi, niin muista nämä kolme asiaa jotta uskosi liekki palaisi kirkkaana: Raamatun luku, rukous ja seurakuntayhteys. Uskovaisuus ei ole tylsää, päinvastoin! Jumalalla on sinulle tarjolla jännitävä elämä! Uskovaiseksi tuleminen on astumista yliluonnollisuuteen. Uskoontulon hetkellä Pyhä Henki tulee asumaan sinun sisimpääsi ja sen jälkeen et ole enää yksin vaan sinä kannat sisälläsi elävää Jumalaa. Tylsääkö? Pyhä Henki lievittää myös sinun kärsimyksiäsi. Jumalan kanssa on parempi kohdata kärsimys kuin yksin. Muista: Jumala haluaa olla sinun ystäväsi! Kärsimyksen ongelmaan on yksi vastaus ja se on elävä Jeesus Kristus!

21.5.2020 

Jes 40:27-31

Miksi sinä, Jaakob, sanot ja sinä, Israel, puhut: "Minun tieni on Herralta salassa, minun oikeuteni on joutunut pois minun Jumalani huomasta"? Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.

22.5.2020

Tänään on kesän ensimmäinen päivä. Elohopea näyttää 15 c astetta. Pääskyjä on saapunut. Aurinko paistaa täydeltä terältä ja maanviljelijät ovat käyneet kevättöihin. Luonto on herännyt uudelleen eloon talven jäljiltä. On syytä kiitollisuuteen.

Mietitään sitä mikä on tärkeintä elämässä. Raamattu, tuo unohdettu totuuden lähde, kertoo mikä elämässä on tärkeintä. Tärkeintä on tietää, että Jumala rakastaa jokaista ihmistä iankaikkisella rakkaudella, joka vetää meitä Jumalan puoleen. Raamattu sanoo, että Jumala on rakkaus. Rakkaudessaan, Jumala antoi meille Jeesusken sovittamaan meidän syntimme ristillä 2000 vuotta sitten. Rakkaudessaan Jumala pitää meistä huolta. Rakkaus on ristin muotoinen ja nimeltään Jeesus. Jeesuksen ääni on kuin suurten vetten pauhina. Jumalan rakkauskirje langenneelle ihmiskunnalle on Raamattu. Uskalla avata Raamattu. Raamattu löytyy myös netistä. Raamatun voima muuttaa ihmisen elämän. Jumala on kutsunut meidät vaeltamaan rakkaudessa, siksi annamme anteeksi lähimmäisille meitä vastaan tehdyt lyönnit. Raamattu sanoo, että jos annamme anteeksi lähimmäiselle, niin Jumala tulee antamaan meille anteeksi. Lisäksi meidän tulee uskoa Jeesuksen nimeen ja rakastaa lähimmäistä niinkuin itseämme. Meidät on kutsuttu noudattamaan Jeesuksen elämänohjeita, joiden yhteenveto on tämä: Rakkaus on lain täyttymys. Jeesus ei tullut tuomaan meille lakikokoelmaa noudatettavaksi, vaan Jeesus toi armon ja totuuden. Jeesus ristillä hajoitti Jumalan ja ihmisen välillä olevan muurin. Nyt kun uskomme Jeesukseen, niin kaikista tärkentä on yhteys Jumalaan ja Jeesukseen. Nyt voit olla Jeesuksen ja Jumalan ystävä, joka pääsee kuoltuaan taivaan ihanuuteen. Nyt voimme rakastaa myös Jumalaa koko sydämestämme, tämä on lain suurin käsky.

Jeesuksen sanoista voimme myös nähdä sen, mikä on tärkeintä elämässä. Katsotaan Jeeuksen viimeisiä sanoja, sanoja jotka Jeesus lausui juuri ennen taivaaseen astumistaan. Tätä ennen Jeesus oli noussut kuolleista Jumalan herättämänä Pyhän Hengen voiman kautta. Jos joku tietää kuolevansa pian, niin hän sanoo läheisilleen tärkeimmät sanat.

Jeesus sanoi seuraavat sanat juuri ennen taivaaseen astumistaan: "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen  ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." Matt. 28:18-20

Lisäksi Raamattu sanoo: "Edellisessä kertomuksessani kirjoitin, oi Teofilus, kaikesta, mitä Jeesus alkoi tehdä ja opettaa, hamaan siihen päivään asti, jona hänet otettiin ylös, sittenkun hän Pyhän Hengen kautta oli antanut käskynsä apostoleille, jotka hän oli valinnut, ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta. Ja kun hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski hän (Jeesus) heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." Niin he ollessansa koolla kysyivät häneltä sanoen: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?" Hän sanoi heille: "Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka". Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän." Silloin he palasivat Jerusalemiin vuorelta, jota kutsutaan Öljymäeksi ja joka on lähellä Jerusalemia, sapatinmatkan päässä." Ap. t. 1:1-12

Huomaamme Jeesuksen sanoista sen, että kaikista tärkeintä on viedä eteenpäin evankeliumin ilosanomaa Jumalan rakkaudesta. Meidän focus ei ole riidellä opillisista riitakysymyksistä vaan viedä eteenpäin sanomaa Jeesuksesta, ja siitä, että jokainen joka uskoo Jeesukseen saa synnit anteeksi Jeesuksen nimen voimasta. Jeesus antaa ilon ja elämäntarkoituksen!

 

23.5.2020 

Jes. 61:1-4

Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta, julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän-antamaan heille-juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan, ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan; ja heidän nimensä on oleva "vanhurskauden tammet", "Herran istutus", hänen kirkkautensa ilmoitukseksi. Ja he rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, kohottavat ennalleen esi-isien autiot paikat; ja he uudistavat rauniokaupungit, jotka ovat olleet autiot polvesta polveen.

24.5.2020

Jer. 29:11-14

Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne. Ja niin minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra, ja minä käännän teidän kohtalonne ja kokoan teidät kaikista kansoista ja kaikista paikoista, joihin olen teidät karkoittanut, sanoo Herra, ja palautan teidät tähän paikkaan, josta minä siirsin teidät pois.

25.5.2020

Joosua 1:9

Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin. 

26.5.2020 

Joh. 1:1-12

Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt. Oli mies, Jumalan lähettämä; hänen nimensä oli Johannes. Hän tuli todistamaan, todistaaksensa valkeudesta, että kaikki uskoisivat hänen kauttansa. Ei hän ollut se valkeus, mutta hän tuli valkeudesta todistamaan. Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan. Maailmassa hän oli, ja maailma on hänen kauttaan saanut syntynsä, ja maailma ei häntä tuntenut. Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

27.5.2020

Jes. 57:15

Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.

28.5 2020 

1. Aik. 4:10

Ja Jabes huusi Israelin Jumalaa, sanoen: "Jospa sinä siunaisit minua ja laajentaisit minun alueeni; jospa sinun kätesi olisi minun kanssani ja sinä varjelisit pahasta, niin että minä pääsisin kipuja kärsimästä!" Ja Jumala antoi hänen pyyntönsä toteutua.

29.5.2020 

Jes. 41:10

Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.

30.5.2020 

 

Jes. 55:6-13

Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta. Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne. Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin. Sillä iloiten te lähdette, ja rauhassa teitä saatetaan; vuoret ja kukkulat puhkeavat riemuun teidän edessänne, ja kaikki kedon puut paukuttavat käsiänsä. Orjantappurain sijaan on kasvava kypressejä, nokkosten sijaan on kasvava myrttipuita; ja se tulee Herran kunniaksi, iankaikkiseksi merkiksi, joka ei häviä.

31.5.2020

Psalmi 145

Daavidin ylistysvirsi. Minä kunnioitan sinua, Jumalani, sinä kuningas, ja kiitän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti. Joka päivä minä kiitän sinua ja ylistän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti. Suuri on Herra ja sangen ylistettävä, ja hänen suuruutensa on tutkimaton. Sukupolvi ylistää sukupolvelle sinun tekojasi, ja he julistavat sinun voimallisia töitäsi. Sinun valtasuuruutesi kirkkautta ja kunniaa ja sinun ihmeellisiä tekojasi minä tahdon tutkistella. Sinun peljättävien töittesi voimasta puhutaan, sinun suurista teoistasi minä kerron. Julistettakoon sinun suuren hyvyytesi muistoa ja sinun vanhurskaudestasi riemuittakoon. Herra on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa. Herra on hyvä kaikille ja armahtaa kaikkia tekojansa. Kaikki sinun tekosi ylistävät sinua, Herra, ja sinun hurskaasi kiittävät sinua. He puhuvat sinun valtakuntasi kunniasta ja kertovat sinun voimastasi. Niin he ilmoittavat ihmislapsille hänen voimalliset työnsä ja hänen valtakuntansa kirkkauden ja kunnian. Sinun valtakuntasi on iankaikkinen valtakunta, ja sinun herrautesi pysyy polvesta polveen. Herra tukee kaikkia kaatuvia, ja kaikki alaspainetut hän nostaa. Kaikkien silmät vartioitsevat sinua, ja sinä annat heille heidän ruokansa ajallaan. Sinä avaat kätesi ja ravitset suosiollasi kaikki, jotka elävät. Herra on vanhurskas kaikissa teissään ja armollinen kaikissa teoissaan. Herra on lähellä kaikkia, jotka häntä avuksensa huutavat, kaikkia, jotka totuudessa häntä avuksensa huutavat. Hän tekee, mitä häntä pelkääväiset halajavat, hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä. Herra varjelee kaikkia, jotka häntä rakastavat, mutta kaikki jumalattomat hän hukuttaa. Minun suuni lausukoon Herran ylistystä, ja kaikki liha kiittäköön hänen pyhää nimeänsä, aina ja iankaikkisesti.